Loading Events

PON

27/5/2024

Centar Gervais

20:00

Anđelka: Šta me OPET snađe

“Šta me OPET snađe” nova je monodrama glumice Anđelke Stević Žugić o vječno aktualnoj temi razvoda, koju će premijerno u Opatiji izvesti 27. svibnja u Centru Gervais. 

Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević, u svojim je kasnim 30-ima, kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni kaos u koji je upala nakon razvoda. Brak joj se završio kao loš film, iako je očekivala romantičnu komediju, a život odjednom pretvorio u ring. Konkurencija je oštra, okolina surova, ali i Joka neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori “novi život” i “novu sebe”, uz nju je elitni odred podrške, uvijek spreman da joj dodatno zakomplikuje život svojim savjetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbježne astrologinja i psihologinja. Standardna formacija obrane svake žene i njenih vrtloga u glavi.

Sve likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom stilu vrsne komičarke, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smijeh, ali i zaista pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

Ova predstava nije za one sa slabim srcem, jakim predrasudama i nepogrešivim stavovima. Ovo je za hrabre duše, spremne da se nasmiju u lice izazovima i kažu: “Šta me OPET snađe? Pa, sve najbolje, naravno!”

Autorsko – producentski tim je već provjerena ekipa izuzetnih profesionalaca. Autor teksta je Nebojša Romčević, režiju potpisuje Petar Jovanović, glazbu Aleksandar Saša Lokner. 

Ulaznice su dostupne u uredu Festivala Opatija, na Ljetnoj pozornici (Zert bb, Opatija), radnim danom od 8 do 15h i na prodajnim mjestima sustava  Mojekarte.hr i Eventim.hr

MON

27/5/2024

Center Gervais

20:00

Theatre show in Croatian language.