Loading Events
Ovaj događaj je prošao.

ČET

14/11/2019

Interpretacijski centar dr. Andrija Mohorovičić – MOHO Centar, Volosko

18:00

Blesimetar drugi

Popularno-znanstveno predavanje

Predavač: dr.sc. Saša Ceci, znanstvenik, fizičar; Institut Ruđer Bošković, Zagreb

Zašto nam je hladno kad ulazimo u more, a poslije ne; zašto bolje pjevamo u kupaonici; je li ispravno reći da se “znojimo kao svinje”; zašto je Sašina priča o Tesli tako fenomenalna?!; zašto sunce nije najjače u podne?

Večer fizike uz promociju knjige i druženje s autorom u Moho centru bit će glazbeno popraćena, u stilu pisanja knjige koja za svaku priču ima i svoj soundtrack. Dođite i poslušajte brojne priče i crtice iz života čestičnog fizičara.

Knjiga je napisana toliko kreativno, duhovito, inteligentno i popularno, da vjerujem kako bi ovaj tekst trebao biti vrli privlačan najširem krugu publike. (Igor Rudan)

Saša Ceci je čestični fizičar s Instituta Ruđer Bošković i CERN-a, jedan od autora i voditelja znanstvene emisije HRT-a Treći element, dopredsjednik Hrvatskog fizikalnog društva, autor bloga Blesimetar (i istoimene knjige) na portalu Jutarnjeg lista, jedan od organizatora i voditelja zagrebačkih Skeptika u pubu od samih njihovih početaka, popularizator fizike na Facebooku, član Malog vijeća Sindikata znanosti i urednik više udžbenika iz fizike za osnovnu školu. Uz sve to, povremeno drži nastavu na Sveučilištu u Zagrebu. Oženjen je i ima dvoje djece, a u slobodno vrijeme voli svirati gitaru (što ne znači da je zna svirati).

Ulaz slobodan.