Loading Events

SUB

28/9/2019

Centar Gervais

20:00

McQueen

dokumentarni; 111 min; SAD

Redatelj: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui   
Uloge: Bernard Arnault, Joseph Bennett, Detmar Blow

„Otišao bih do kraja svoje mračne strane i izvukao te užase iz svoje duše i stavio ih na modnu pistu.”

– Alexander McQueen

McQueen je osobni pogled na izvanredan život, karijeru i umjetnost dizajnera Alexandera McQueena. Kroz ekskluzivne intervjue s njegovim najbližim prijateljima i obitelji, arhivski materijal, izuzetan vizualni sadržaj i glazbu, McQueen je autentična proslava i uzbudljiv portret nadahnutog modnog vizionara. Intimni intervjui jedan-na-jedan s obitelji, prijateljima i kolegama, snimke iz njegovih slavnih modnih revija i nekad izgubljeni videozapis o McQueenu, otkrivaju neusporediv kreativni talent koji je svojim revolucionarnim dizajnom odjeće i spektakularnim revijama izrazio svoje najmračnije fantazije i najveće ambicije. Mitovi i priče iz naroda Yoruba, Danteovog pakla i legende o Atlantidi, kao i osobne opsesije, povijest predaka, snovi i noćne more, strahovi i želje, upućuju na njegovu jedinstvenu umjetničku viziju.

Cijena ulaznice: 25,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

SAT

28/9/2019

Center Gervais

20:00

McQueen

documentary; 111 min; SAD

Redatelj: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui   
Stars: Bernard Arnault, Joseph Bennett, Detmar Blow

The life and career of fashion designer Lee Alexander McQueen: from his start as a tailor, to launching and overseeing his eponymous line and his untimely death.