Loading Events
Ovaj događaj je prošao.

PET

15/11/2019

Centar Gervais

20:00

H. Shields / J. Sayer / H. Lewis:

Raspad sistema

Gradsko Satiričko kazalište "Kerempuh", Zagreb

Redatelj: Borko Perić / Prijevod : Matija Vasić / Scenografija: Branko Lepen / Kostimografkinja: Vedrana Rapić / Glazba: Robert Homen / Scenski pokret: Tihana Strmečki / Asistent redatelja: Aleksandar Švabić / Inspicijent: Ena Subotić / Igraju: Ana Maras Harmander, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Damir Poljičak, Matija Šakoronja, Anita Matić Delić, Josip Brakus, Nikša Butijer, Hrvoje Megla, Dominik Milanović, Tomislav Radić / Trajanje: 120 min

Raspad sistema (The Play That Goes Wrong) komedija je koju su napisali glumci i dramatičari Mischief Theatrea za izvođenje u vlastitom ansamblu. U formi teatra u teatru, u jednoj večeri, kroz aristotelovsko jedinstvo u voajerskoj poziciji pratimo propast jedne predstave i komičnu dekonstrukciju kazališnog čina. Priča je to o kazališnom ansamblu, u ovom slučaju ansamblu Kerempuha, koji igraju ozbiljan krimić (svojevrsnu posvetu Agathi Christie i njezinoj Mišolovki koja je najduže igrana drama svih vremena u povijesti kazališta), ali se unutar igre počinje doslovno događati raspad sistema.

Kao u slavnom Murphyjevom zakonu, sve ono što može poći po zlu, definitivno polazi. Glumci nastoje održati iluziju i nastaviti s predstavom, ali ponor u opću katastrofu jednostavno je neizbježan. Koliko je raskošan u dijalogu, ovaj tekst sadrži bogatstvo neverbalne komike te brojne mogućnosti za glumačke bravure, elemente stand-upa, ironije i autoironije te posvete Buster Keatonu i njegovoj slapstick komediji. Kao takav predstavlja izvrstan poligon za sav humorni i kreativni potencijal sjajnog Kerempuhovog ansambla.

Gostovanje kazališne predstave “Raspad sistema” u opatijskom centru Gervais održava se uoči Europske noći kazališta, jednodnevne manifestacije posvećene scenskim i izvedbenim umjetnostima. Europska noć kazališta održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Cijena ulaznice: 80,00 kuna
Cijena ulaznice s popustom za studente i umirovljenike: 60,00 kn // Popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija!

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.