Loading Events

UTO

21/9/2021

Centar Gervais

20:00

Respect

biografski, drama; 145 min; SAD

Režija: Liesl Tommy
Uloge: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige

Ove godine u kina nam stiže priča o jednoj od najvećih pjevačica svih vremena Arethi Franklin. R&B pjevačicu glumi dobitnica nagrade Oscar, Jennifer Hudson, koju je Aretha osobno izabrala za tu ulogu.

Biografska drama prati pjevačicu od njenih samih početaka u Detroitu kad je kao mala curica pjevala u crkvenom zboru kojeg je vodio njen otac do superzvijezde i kraljice soula. Aretha je u svojoj dugoj karijeri imala preko sto pjesama na ljestvici Billboard, uključujući sedamnaest pjesama koje su ušle u TOP 10 pop ljestvicu, te dvadeset pjesama koje su bile na broju jedan R&B ljestvice. Osvojila je 18 Grammyija i bila je prva žena koja je ušla u Rock and Roll kuću slavnih.

Arethina obrada hita Otisa Reddinga „RESPECT“, koja je postala zaštitna pjesma feminističkog pokreta, ustoličila ju je kao ikonu u borbi za ljudska i ženska prava. Bila je više od pjevačice i njezine pjesme su bile više od pjesama. Pjevala je na pogrebu za Dr. Martina Luthera Kinga te na tri inauguracije američkih predsjednika.

Uz „Respect“ brojni hitovi, uključujući „You Make Me Feel Like A Natural Woman“ , „Do Right Woman – Do Right Man“ , i „Think“ obožavani su diljem svijeta i biti će izvedeni u filmu.

Cijena ulaznice: 25,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna na ulazu u centar Gervais (Nikole Tesle 5) otvorena je sat vremena prije početka programa.

Program se održava u skladu s epidemiološkim mjerama.

TUE

21/9/2021

Center Gervais

20:00

Respect

biografski, drama; 145 min; SAD

Director: Liesl Tommy
Stars: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige

Following the rise of Aretha Franklin’s career from a child singing in her father’s church’s choir to her international superstardom, RESPECT is the remarkable true story of the music icon’s journey to find her voice.

Ticket price: 25,00 kn
Ticket sale office opens at the venue (centre GERVAIS, Nikole Tesle 5, Opatija) one hour before the show.

Motion pictures are projected with original audio followed by Croatian subtitles.
The organizer reserves the right to change this program.