Loading Events

PET

18/6/2021

Ljetna pozornica

21:00

Amira Medunjanin

For Him and Her

Amira Medunjanin, Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe.

Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću s kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji, te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi.

Sa sevdalinkom je Amiru prvi put upoznala majka. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine, dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu.

Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No, možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.

“For Him and Her” novi studijski album ove world music dive, jedinstveni je hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očarava.

Što god da otpjeva, njezine pjesme tjeraju na smijeh, na plač, na pjevanje i na šutnju.

Cijena ulaznice:
140,00 kn (Parter 1) / 120,00 kn (Parter 2) / 100,00 (Parter 3) 
Ulaznice su u prodaji u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Opatija) radnim danom od 8 do 16 sati i na prodajnim mjestima sustava Eventim.hr (link je ispod)

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin u uredu Festivala Opatija moguće je platiti isključivo gotovinom.