Loading Events

UTO

2/7/2024

Ljetna pozornica

21:00

Matteo Bocelli

A Night with Matteo

Nakon što je prošle godine objavio, od publike s nestrpljenjem očekivani svoj diskografski prvijenac, Matteo Bocelli, vrsni pjevač i skladatelj, krenuo je na veliku turneju po SAD-u i Europi tijekom koje će posjetiti i Hrvatsku, s ekskluzivnim nastupom 2. srpnja 2024. godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji!

Posebno mi je drago što imamo priliku, kao nacionalnu ekskluzivu, na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 2. srpnja 2024. godine, organizirati i predstaviti našoj publici aktualnu svjetsku zvijezdu Mattea Bocellija! Izniman talent koji oduševljava širom svijeta sada po prvi put u Hrvatskoj, i to u divnoj Opatiji. Pozivam svih da dođu na Ljetnu pozornicu i s nama uživaju u ovoj nezaboravnoj glazbenoj večeri“,  naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Odrastajući uz svog poznatog oca, nije čudno da je Matteo Bocelli bio okružen zvucima klasične glazbe, ali i hitovima velikana kao što su Frank Sinatra i Whitney Houston te se od ranog djetinjstva glazbeno obrazovao, pohađajući pjevanje i klavir na prestižnom Glazbenom konzervatoriju u Lucci.

Kao pjevač prvi put je privukao pozornost skladbom „Fall On Me“, duetom koji je snimio sa svojim slavnim ocem za njegov album „Si“. Ipak, slušatelji su morali pričekati još nekoliko godina prije nego što je perspektivni pjevač započeo s vlastitom glazbenom karijerom. Tek 2020. objavio je svoj prvi singl, prekrasnu ljubavnu pjesmu „Solo“, koja spaja elemente klasične arije s pop melodijom i pop izričajem i odmah privukao veliku pažnju svojim talentom. Nakon tri godine Matteo Bocelli, u ljeto 2023., konačno objavljuje svoj solo album „Matteo“, iza kojeg je uslijedio cijeli niz izuzetno uspješnih koncerata po Sjedinjenim Državama, Europi i Australiji s kojima je Matteo Bocelli prerastao u pravu aktualnu glazbenu zvijezdu.

Svojim ugodnim i osebujnim vokalom spaja mnoge različite žanrove, krećući se s lakoćom od klasične glazbe preko ugodnog talijanskog baršunastog popa, do izvedbi poznatih svjetskih hitova. Možda je upravo ta lakoća izvođenja koju slušatelji prepoznaju razlog vrlo tople i neposredne interakcije s publikom, te je svaki njegov koncert obilježen laskavim epitetom „izuzetne glazbene večeri za pamćenje“.

Ulaznice možete kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert 6A) radnim danom od 8 do 15 sati (isključivo gotovinsko plaćanje), u sustavu Eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.

TUE

2/7/2024

Open Air Theatre

21:00

Matteo Bocelli

A Night with Matteo

Andrea Bocelli’s second son, Matteo, is one of the fastest rising figures in the classical crossover genre.

From his first appearance on the single ‘Fall On Me’ with his father in 2018, to singing for the Duke and Duchess of Sussex at the Royal Variety Performance in December that year, Matteo Bocelli’s career has been going from strength to strength.

The 26-year-old singer also released a Christmas album in 2022 with his father and younger sister, Virginia Bocelli.

Now, the Italian rising star is ready to make a name for himself, from his movie debut in 2022 alongside Idris Elba and Tilda Swinton to a self-titled debut solo album in 2023.

Ticket sale is at Festival Opatija office (Open Air Theatre, Zert 6A, Opatija; entrance from the harbour) Monday to Friday from 8 AM to 3 PM and online at www.eventim.hr