Loading Events

SUB

3/8/2024

Ljetna pozornica

21:00

Plavi orkestar

Legendarni sarajevski bend Plavi orkestar, za mnoge najomiljeniji bend u regiji vraća se na scenu, a prvi put nakon pet godina, nastupit će na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

Karijeru “Plavog orkestra” obilježili su veliki hitovi, poput antologijskih pjesama: “Suada”, “Kaja”, “Bolje biti pijan nego star”, “Sava tiho teče”, “Zelene su bile oči te”, “Kad mi kažeš ‘paša'”, “Ako su to samo bile laži”, “Odlazim”, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju. Plavi orkestar osnovan je 1983. godine u Sarajevu u sklopu pokreta “Novi primitivci”, u kojem su bili i Zabranjeno pušenje, Elvis J. Kurtović i još neki drugi kultni sarajevski glazbenici. Kritičari smatraju bend jednim od najvećih kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina, bliskim kako starijim tako i mlađim generacijama slušatelja.
Izdali su 8 albuma, koji su se ukupno prodali u preko 5 milijuna primjeraka, a svijet su više puta obišli turnejama s ukupno više od 1.500 koncerata. Iako je Plavi orkestar imao više stanki u karijeri, mnogi obožavatelji nisu ih nikad zaboravili, a njihove pjesme su postali su vječni evergreene na ovim prostorima.

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert 6A) radnim danom od 8 do 15 sati (isključivo gotovinsko plaćanje) i putem prodajnih sustava
Mojekarte.hrhttps://www.mojekarte.hr/hr/plavi-orkestar/ulaznice-617377.html

Eventim.hrhttps://www.eventim.hr/hr/ulaznice/plavi-orkestar-opatija-ljetna-pozornica-640333/event.html

Sredstvo plaćanja na blagajnama Festivala Opatija: gotovina 

SAT

3/8/2024

Open Air Theatre

21:00

Plavi orkestar

Founded in 1983, Plavi orkestar is one of the most popular bends in former Yugoslavia and are considered to be a “cultural phenomenon” of the 80’s and 90’s.

Tickets are available at Mojekarte.hr (link below) and Eventim.hr